celebrating African culture

Simba Ngoma

Studio LionPaw viert feest op 19 en 20 november

Get ready for a weekend to remember!

We hebben een kneitergoed programma tjokvol workshops en optredens voor jou in petto. Simba Ngoma festival is twee dagen vol Afrikaanse vibes, dat wil je niet missen!

Op zaterdag kun je de hele dag terecht in dB’s voor workshops (djembé en ngoni), verteltheater, een Afrikaanse markt met mooie producten en lekkere hapjes van de Roots Rock Kitchen.

’s Avonds is het feest met live Afrikaanse muziekoptredens en een afterparty. DJ Erick en DJ Kayongo zorgen er wel voor dat je heerlijk los kunt gaan op afro-funk, highlife en andere African beats.

Op zondag is er een dansworkshop met live percussie, in de gymzaal Burg. F. Andreaelaan.

Het wordt een grandioos feest waarbij de Afrikaanse cultuur en de filosofie van Ubuntu centraal staat, vol muziek, dans en gezelligheid. Vier je mee?

Naast de Afrikaanse cultuur, vieren we ook dat eigenaar van Studio LionPaw, John Kayongo,  25 jaar dansdocent is. Iedereen is welkom, schrijf je tijdig en voor de workshops (beperkt plek) en regel je kaartjes voor de party!

Lees verder voor het programma, de tickets en John’s persoonlijke uitnodiging.

(PS: er zijn enkele wijzigingen op het programma ten opzichte van de flyer, helaas konden enkele artiesten niet komen maar we hebben geweldige vervangers!)

Simba Ngoma Party

Bij Sekou Dioubate, afkomstig uit Guinee en geboren in een Griot familie, stroomt de traditionele West-Afrikaanse muziekcultuur door zijn bloed. Het Sekou Dioubate Quintet is een groep muzikanten die twee West-Afrikaanse harpen weet te combineren. In aanstekelijke grooves worden de kora en de kamale n’goni aangevuld met prachtige zang, gitaar en percussie.

Het voorprogramma wordt verzorgd door Moribayassa, de percussieband onder leiding van meesterpercussionist Ousmane Seye.
Na deze optredens kun je de dansvloer op met de vette tunes van DJ Erick en DJ Kayongo. Verwacht afro-funk, highlife, afrobeat, ndombolo en nieuwe urban afromusic.
Ticket Simba Ngoma Party 19 november 20.00 – 01.30 uur
Je wordt doorgestuurd naar dbstudio.nl

€ 17,50 (inc. servicekosten)

Programma 19 en 20 november

Zaterdag 19 november

Locatie: dB’s, CAB-Rondom 100, Utrecht (naast station Zuilen, gratis parkeren)

14.00 – 15.30 uur: Workshop Djembé door Ousmane Seye

16.00 – 17.30 uur: Workshop Ngoni door Eef Bresser

16.15 – 17.00 uur: Verteltheater door John Kayongo

Zaterdagavond Simba Ngoma Party

20.00 uur: deuren open, muziek van DJ Erick

20:30 uur: percussiegroep Moribayassa onder leiding van Ousmane Seye

21.15 uur: Sekou Dioubate

22.15 uur: afterparty met DJ Erick en DJ Kayongo

Zondag 20 november

Locatie: Gymzaal Burgemeester Fockema Andreaelaan 9A, Utrecht

13.00 – 15.00 uur: Workshop Dans door Sonja Van Bockstaele

Afrikaanse markt in dB’s

Zaterdag kun je gezellig je decemberkado’s shoppen bij de verschillende marktkraampjes! 

Eten en drinken

Zaterdag: bij dB’s kun je de hele dag terecht bij het café. De Roots Rock Kitchen maakt de beste maaltijden, burgers en snacks en meer. Vanaf 16 uur zijn er hapjes en eten uit India en Zanzibar.

Zondag: neem een flesje water mee voor de dansworkshop!

Workshops, optredens en tickets

Op 19 en 20 november zijn er 3 workshops. Eef Bresser, Ousmane Seye en Sonja Van Bockstaele werken al jaren samen met John en hebben zin in een feestje met jou!
John gaat voor jong en oud een Afrikaans verhaal vertellen en zaterdagavond is het party-time.

Zie boven voor het programma-overzicht en scroll verder om je tickets voor de workshops en optredens te regelen. Voor tickets voor de Simba Ngoma party word je doorgestuurd naar dB’s.
Early bird tickets voor de workshops zijn verkrijgbaar tot en met 13 november.
Vanaf 14 november geldt het late bird tarief.

Wil je meer dan 1 ticket kopen, bijvoorbeeld voor verteltheater of om iemand een workshop kado te doen (tip!), stuur onderaan deze pagina even een berichtje met het aantal en de workshops of events van jouw keuze. Je ontvangt daarna een betaalverzoek voor jouw tickets!

Ousmane Seye: Djembé

Of je nou absolute beginner of gevorderd bent, bij Ousmane ben je in goede handen.  Met een brede glimlach leert deze meesterpercussionist uit Senegal je verschillende ritmes spelen.

Ervaar het plezier van samen muziek maken!

Heb je geen eigen djembé? Je kunt er een huren voor 5 euro. Laat het ons weten, dan zetten we een exemplaar voor je klaar (betaling pin of cash ter plekke).

Workshop Djembé 19 november, 14.00 – 15.30 uur
Locatie: dB’s, CAB-Rondom 100, Utrecht

€ 27,50 late bird

Eef Bresser: Ngoni

De ngoni is een eeuwenoud snaarinstrument uit West-Afrika. Dit bijzondere instrument is gemaakt van hout of een kalebas, overtrokken met een gedroogde dierenhuid. Het wordt voornamelijk gebruikt bij feesten en ceremonies.

Eef is een fijne, geduldige docent die ruim 20 jaar djembé lesgeeft en 3 jaar geleden ngoni’s is gaan bouwen en bespelen.
Ervaring is niet nodig! (inclusief de huur van een ngoni)

Workshop Ngoni 19 november 16.00 – 17.30 uur
Locatie: dB’s, CAB-Rondom 100, Utrecht

€ 27,50 late bird

Passepartout zaterdag 19 november

Maak er een muzikale zaterdag van en volg 2 geweldige muzikale workshops! Ousmane en Eef nemen je mee naar West-Afrika en leren je ritmes spelen op djembé en ngoni. Ervaring is niet nodig!

Workshop Djembé door Ousmane Seye: 14.00 – 15.30 uur
Workshop Ngoni door Eef Bresser: 16.00 – 17.30 uur

Heb je geen djembé? Je kunt ‘m huren voor 5 euro. Laat het ons weten, dan zetten we er een  voor je klaar (betaling pin of cash ter plekke). Voor een ngoni wordt gezorgd. 

2 workshops
Locatie: dB’s, CAB-Rondom 100, Utrecht

€ 52,50 late bird

Sonja Van Bockstaele: Dans

Een reis door moderne dans, geïnspireerd door traditionele Afrikaanse bewegingen. Sonja is een ervaren danseres en heeft vele stages in West-Afrika gevolgd. Laat je verrassen door haar unieke stijl en energie!

De workshop is een mooie mix van traditionele (West) Afrikaanse dans, contemporaine dans en Sonja’s persoonlijke invloeden.

We zorgen voor steengoede live percussie zodat je met Sonja en de muzikanten helemaal in de West-Afrikaanse sfeer komt.

Workshop Dans 20 november 13.00 – 15.00 uur
Locatie: gymzaal Burg. F. Andreaelaan 9A, Utrecht

€ 37,50 late bird

John Kayongo: Verteltheater

Voor groot en klein! John vertelt het verhaal van de adelaar en de hyena, Matata Ya Fisi. Waarom heeft de hyena korte achterpoten, en de adelaar een witte vlek op zijn rug?

Matata Ya Fisi gaat niet alleen over de ontstaansgeschiedenis van dieren en de cultuur van Afrika, maar ook over thema’s als vriendschap, trouw en eerlijkheid.

Met zijn grote improvisatietalent weet John iedereen van het begin tot het einde geboeid te laten luisteren, meezingen en dansen.

John Kayongo is de eigenaar van Studio LionPaw. Hij komt uit Kenia met Ugandese roots en is dansdocent, verhalenverteller en dj. Ook organiseert hij reizen naar Uganda.

Verteltheater 19 november 16.15 – 17.00 uur
Locatie: dB’s, CAB-Rondom 100, Utrecht
Meer dan 1 ticket bestellen? Stuur onderaan deze pagina een berichtje met het aantal, dan ontvang je een betaallink. 

€ 7

Simba Ngoma Party

We beginnen met een wervelend optreden van de percussieband Moribayassa onder leiding van Ousmane Seye. Vervolgens brengt het Omar Ka Orchestra een mix van aanstekelijke funky Afrikaanse beats. De afterparty is in goede handen van DJErick en DJ Kayongo. Hij laat je dansen op afro-funk, highlife, afrobeat, ndombolo en meer!

Ticket Simba Ngoma Party 19 november 20.00 – 01.30 uur
Je wordt doorgestuurd naar dbstudio.nl

€ 17,50 (inc. servicekosten) 

Hallo everybody,

There is so much to celebrate, that calls for a party!

I have been blessed to be a dance teacher for 25 years, I turned 50 in 2020 but did not get to celebrate because of the pandemic, and last but not least, my company Studio LionPaw celebrates its 17th anniversary.

So it’s time for a Simba Ngoma party!
The word Simba means Lion in Swahili and Ngoma comes from the Bantu language meaning Drum.
Drums in African culture are used to send messages, to perform rituals or ceremonies where the society gets to dance and celebrate together.

Throughout these years I have seen many people come in for the first time, learn about African dance and culture, find new friends in the process but above all, embrace and practice the philosophy of Ubuntu.

I really feel supported with all the people that participated in my activities. You feed my soul with regular dance classes up to date. Above all I feel blessed and humbled that I can be myself as a teacher.

Someone once said to me; ‘Doing what you like is freedom, loving what you do is happiness’. I cannot help but to agree, because that’s what I experience almost every other day in all my activities.

For this reason, I would like to thank you all, and invite you for this unique Simba Ngoma festival! 
I have asked friends whom I worked with all these years, to perform and teach music and dance.

Come join us and celebrate Ubuntu. A day danced is a day lived. 

I hope to see you then!

John Kayongo

Eigenaar Studio LionPaw en dansdocent, verhalenverteller en DJ

Have a Question?