UBUNTU - BECAUSE WE ARE THEREFORE I AM

Ubuntu is een Nguni bantu term die ‘menselijkheid’ betekent.

Het is een filosofische term die universele connectie en verbondenheid met elkaar definieert. 

Studio LionPaw

Studio LionPaw omarmt de Ubuntu filosofie en viert dit met veel plezier door Afrikaanse dans, workshops, culturele reizen en verteltheater door John Kayongo.

In al onze activiteiten worden cultuur, dans en beweging met elkaar verbonden. Naast zijn achtergrond in antropologie en moderne dans brengt John een enorme dosis enthousiasme mee waardoor je gegarandeerd een lach op je gezicht krijgt.

Beleef Afrika met al haar tradities, inheemse rituele dansen en mooie verhalen! 

John neemt je mee op reis…

Update Covid-19

2 februari 2021: Verlengde lockdown tot en met 2 maart 2021

Op 14 december heeft het kabinet besloten dat culturele organsiatie zijn gesloten voor publiek. We kunnen dus niet samen dansen. Deze maatregel is verlengd tot en met dinsdag 2 maart 2021. Bron: Rijksoverheid

Zodra we weer samen kunnen dansen, vind je alle info op deze site. Je kunt dan ook kennismaken via een open les. 

TIP! Je hoeft wat ons betreft niet stil te zitten. We bieden DANCE @ HOME aan, een blok van 3 online lessen die je op je eigen tijd kunt volgen. Lees hieronder verder!

Nieuw: Blok 2 van Dance @ Home

Eind januari zijn we begonnen met een blok van 3 online lessen van ongeveer een uur. Gewoon, bij je thuis. Wanneer jij wilt.

Omdat de lockdown is verlengd, bieden we nu blok 2 van 3 online lessen aan! Vanaf 15 februari zijn er weer nieuwe video’s voor thuis.

De les duurt ongeveer een uur en bestaat uit een warming up om je lichaam wakker te maken, dan volgt een choreografie (zowel traditionele Afrikaanse dans als urban moves) en we eindigen met een cooling down en meditatie moment.

Voordelen:
– Dans wanneer het jou uitkomt
– Van Terschelling tot Maastricht en daarbuiten, iedereen kan meedoen
– Dance like nobody is watching
– Dans zo vaak je wilt
– Spoel even terug als je daar behoefte aan hebt
– Zo kom je wel aan die 10.000 stappen!

Geef je op en na betaling ontvang je elke maandag, 3 weken lang een link naar de video. Deze reeks kost 36 euro.

Ben je nieuw? Je kunt gewoon starten met blok 1 en dan door naar blok 2.

Kom in beweging en dans mee!

Covid-19

Jouw gezondheid, en die van de community, staat voorop bij Studio LionPaw.

Pas daarom goed op jezelf en check voor elke les of jij en/of je huisgenoten klachten hebben die erop wijzen dat je beter thuis kunt blijven.

Tijdens deze continue veranderende periode doen we ons uiterste best om je goed te informeren en de lessen zo optimaal mogelijk te organiseren. Wij volgen de hygiëne maatregelen op en verwachten dat ook van jou.

In de danszaal doen we samen ons best om 1,5 meter afstand te houden, daarbuiten is het verplicht. Verder schudden we geen handen – maar begroeten we je met ons hart.

DANCE @ HOME

Ze zijn er, online danslessen!

John geeft een blok van 3 online lessen van ongeveer een uur. Het is een complete les met warming-up en cooling down, waar zowel beginners als gevorderden met plezier aan mee kunnen doen.
Je leert een traditionele Afrikaanse dans, daarnaast leer je een choreografie met urban moves uit de Afro-Mix les en na de cooling down volgt een fijne meditatie – matje en dekentje erbij, en daarna kun je er weer helemaal tegenaan!

Na betaling ontvang je dan elke maandag  een e-mail met de link naar de video.

Schrijf je snel in en dans mee!

Open lessen

Na de lockdown starten we weer met een nieuw blok danslessen. 

In dezelfde week bieden we open lessen aan voor beginners, op maandag- en dinsdagavond. Na de open lessen kijken we of beide lessen kunnen doorgaan, of samengevoegd worden. 

Op dit moment is de inschrijf informatie nog niet aangepast, meer info volgt.

Wil je meteen een update ontvangen zodra er meer bekend is? Stuur een berichtje via contact.

Afrikaanse danslessen

John Kayongo geeft al jaren enthousiast les in Afrikaanse dans en staat bekend om zijn gedrevenheid en wilskracht anderen in zijn energie te laten delen. Zijn lessen zijn echt een feestje!

De verhalen over Afrikaanse rituelen bij de dansen geven de lessen een extra dimensie. John geeft les aan verschillende groepen zodat iedereen op zijn eigen niveau kan dansen.

Culturele reizen


Dansen geïnspireerd door eeuwenoude danstradities en lokale bevolking? Een unieke belevenis!

Elk jaar organiseert Studio LionPaw mooie reizen naar Uganda, een prachtig land in Oost-Afrika. Je kunt met of zonder danservaring deelnemen, plezier staat voorop. Deze reis prikkelt al je zintuigen en je gaat heerlijk bewegen!    

Workshops

Feesten in Afrika betekent dansen. De code is dat iedereen danst, niemand kijkt toe. De uitbundige manier van bewegen en het ritmegevoel symboliseren de levenswijze van Afrikanen. 

John Kayongo geeft regelmatig workshops via Studio LionPaw. 

Ook organiseert Studio LionPaw workshops door verschillende gastdocenten.

Verteltheater

Verhalen die hun oorsprong vinden in de rijke Keniaanse verhalencultuur. Verhalen die in al hun eenvoud kinderen (en volwassenen) zullen boeien. Met kleurrijke kostuums, zang, dans en muziek.

John Kayongo heeft al veel Afrikaanse vertellingen tot leven gebracht in de typische Afrikaanse stijl die samengaat met veel tromgeroffel, improvisatie, humor en interactie met het publiek.

Over John

John Kayongo is geboren en getogen in Nairobi (Kenia) met Ugandese roots en was al op jonge leeftijd een succesvol danser. Na zijn studie Antropologie kreeg hij de unieke kans om naar Nederland te komen om een opleiding Moderne dans te volgen aan de School voor nieuwe dansontwikkeling in Amsterdam.

Studio LionPaw
In 2006 richtte John dansschool Studio LionPaw op in Utrecht. Inmiddels geeft hij al vele jaren enthousiast les in Afrikaanse dans en staat hij bekend om zijn gedrevenheid en wilskracht anderen in zijn energie te laten delen. De verhalen over Afrikaanse rituelen bij de dansen geven de danslessen een extra dimensie.