Culturele reizen

Culturele reis naar Uganda, van 17 februari t/m 1 maart 2020!

Download hier de flyer.

Dansen geïnspireerd door eeuwenoude danstradities en lokale bevolking? Een unieke belevenis! Je kunt met of zonder danservaring deelnemen, plezier staat voorop. Deze reis prikkelt al je zintuigen en je gaat heerlijk bewegen!    

De dans vormt hierin het uitgangspunt, je krijgt de mogelijkheid op een andere manier kennis te nemen van andere culturen.

De reizen worden begeleid door John Kayongo, cultureel antropoloog, danser en dansdocent. Voor zijn studie culturele antropologie heeft hij vanuit Nairobi verschillende dansreizen naar diverse Afrikaanse landen gemaakt. De kennis en ervaring die hij daarbij heeft opgedaan, deelt hij graag met anderen.

Studio LionPaw organiseert sinds 2010 culturele reizen naar Uganda. De volgende reis staat nu in de planning:

 • Centraal/Zuidelijk/West Uganda van 17 februari t/m 1 maart 2020, onder begeleiding van Kalungi Israel en John Kayongo. Enkele highlights van deze reis: 
  • 2 nachten verblijf bij gastgezinnen in Kampala;
  • Dansen met de Sosolenye groep in Kampala;
  • Bezoek aan een sloppenwijk in Kampala, dansen met een groep kinderen van Children Peace Africa (Kawempe);
  • Bezoek aan Rwenzori Mountains: wandeling onder begeleiding van een gids van de Bakonjo stam, over de heuvels en door het traditionele dorp met o.a. een bezoek aan de medicijnman, verhalenverteller en een smid die werkt volgens eeuwenoude tradities;
  • Bezoek aan Queen Elizabeth National Park: maak een boottocht door het Kazinga channel, een rivier die 2 meren met elkaar verbindt. Onderweg zie je olifanten, vogels, krokodillen, nijlpaarden. Geniet van het uitzicht en de rust!
  • Maak op het platteland in het zuiden van Uganda kennis met de Masaka kids, bekend van Youtube! We gaan met ze dansen en wisselen verhalen uit met elkaar. Kijk voor een filmpje op https://www.youtube.com/watch?v=NPVFxgVgfDg.
  • In het westen van Uganda, vlakbij de grens met Rwanda in een prachtige groene omgeving (ook wel genoemd het Zwitserland van Afrika) gaan we dansen met mannen en vrouwen van de Kinyarwanda stam. Voor een indruk, kijk op  https://www.youtube.com/watch?v=tciDbE-Brx4
  • Als optie (tegen bijbetaling) kun je de gorilla’s bezoeken in Bwindi, in zuidwest Uganda.
  • Download hier de flyer voor de Centraal/Zuidelijk/West Uganda reis.

 

 • Noord/Oost Uganda: juli/augustus 2020, meer informatie volgt.

 

Bij alle reizen krijg je dansworkshops van verschillende lokale leraren en groepen (behalve bij de percussiereis) en slaap je een aantal nachten bij een gastgezin. Je bezoekt verschillende dorpen waar je meedanst of -trommelt met de plaatselijke bevolking. Bij de rondreizen bezoek je natuurparken (Queen Elizabeth of Murchison Falls park) en kun je genieten van al het moois dat Uganda heeft te bieden.

Voorafgaand aan de reis kun je meer informatie krijgen tijdens een informatiemiddag. Op 26 januari is de eerstvolgende bijeenkomst gepland. Meld je uiterlijk 24 januari aan, zodat we weten op hoeveel mensen we kunnen rekenen. 

Neem contact op met John om je aan te melden.