Culturele reizen

Dansen geïnspireerd door eeuwenoude danstradities en lokale bevolking? Een unieke belevenis! Je kunt met of zonder danservaring deelnemen, plezier staat voorop. Deze reis prikkelt al je zintuigen en je gaat heerlijk bewegen!    

De dans vormt hierin het uitgangspunt, je krijgt de mogelijkheid op een andere manier kennis te nemen van andere culturen.

De reizen worden begeleid door John Kayongo, cultureel antropoloog, danser en dansdocent. Voor zijn studie culturele antropologie heeft hij vanuit Nairobi verschillende dansreizen naar diverse Afrikaanse landen gemaakt. De kennis en ervaring die hij daarbij heeft opgedaan, deelt hij graag met anderen.

Studio LionPaw organiseert sinds 2010 culturele reizen naar Uganda. De volgende reis staat nu in de planning:

  • Midden-, Oost- en Noord-Uganda van 23 juli tot en met 8 augustus 2019*onder begeleiding van Kalungi Israel en John Kayongo 

* data onder voorbehoud

Bij alle reizen krijg je dansworkshops van verschillende lokale leraren en groepen (behalve bij de percussiereis) en slaap je een aantal nachten bij een gastgezin. Je bezoekt verschillende dorpen waar je meedanst of -trommelt met de plaatselijke bevolking. Bij de rondreizen bezoek je natuurparken (Queen Elizabeth of Murchison Falls park) en kun je genieten van al het moois dat Uganda heeft te bieden.

Voorafgaand aan de reis kun je meer informatie krijgen tijdens een informatiebijeenkomst. Kijk voor de data bij agenda, of neem contact op met John.