Dansen geïnspireerd door eeuwenoude danstradities en lokale bevolking? Een unieke belevenis! Je kunt met of zonder danservaring deelnemen, plezier staat voorop. Deze reis prikkelt al je zintuigen en je gaat heerlijk bewegen!

De dans vormt hierin het uitgangspunt, je krijgt de mogelijkheid op een andere manier kennis te nemen van andere culturen.

De reizen worden begeleid door John Kayongo, cultureel antropoloog, danser en dansdocent. Voor zijn studie culturele antropologie heeft hij vanuit Nairobi verschillende dansreizen naar diverse Afrikaanse landen gemaakt. De kennis en ervaring die hij daarbij heeft opgedaan, deelt hij graag met anderen.

Studio LionPaw organiseert sinds 2010 culturele reizen naar Uganda. Vanuit Kampala verkennen we zowel Noord & Oost Uganda als Zuid & West, grenzend aan Congo en Rwanda.

In februari 2022 gaan we naar Zuid en West Uganda, lees snel verder voor meer informatie.

 

Ga met ons mee voor een onvergetelijke reis!

Flyer_Uganda1
Flyer_Uganda2

Programma culturele reis naar Uganda 

Kampala, West en Zuid Uganda

21 februari – 5 maart 2022

Onder begeleiding van cultureel antropoloog John Kayongo en danser/muzikant Kalungi Israel gaan we naar het adembenemend mooie westen en zuiden van Uganda. 

Tijden de reis krijg je enkele danslessen door verschillende lokale docenten, zowel traditionele Afrikaanse dans als modern/contemporaine dans. De dansdocenten komen uit Uganda en Rwanda en bij de lessen is er muzikale begeleiding op verschillende instrumenten van traditionele stammen uit Uganda. 

In Kampala krijg je in de ochtend 3 uur dansles, in de middag kun je lekker relaxen of de omgeving verkennen. Je kunt bijvoorbeeld het bruisende nachtleven van Kampala ontdekken, naar de markt gaan, een sloppenwijk bezoeken of gewoon lekker relaxen in de tuin. Een verblijf bij een host family mag niet ontbreken, je leert de cultuur van binnenuit kennen! 

We gaan richting het westen en bezoeken de Rwenzori Mountains. Onderweg kun je genieten van het prachtige landschap. De flora en fauna hier vormen een intense belevenis. Je kijkt je ogen uit, het wordt namelijk ook wel het Zwitserland van Afrika genoemd!
We verblijven in een dorpje waar we kennismaken met de lokale bevolking. Tijdens een rondleiding zie je de lokale smid, een verhalenverteller en de medicijnman. Ook gaan we dansen met de Batwa bevolking. 

We bezoeken het Queen Elizabeth National Park, waar we diverse vogels en dieren tegenkomen in de prachtige natuur. Het is de enige plek ter wereld waar je leeuwen ziet slapen in de bomen. Uiteraard maken we een boottocht over het Kazinga kanaal en gaan we op safari

Vervolgens zakken we af naar het zuidelijk gelegen Kabale, waar we een aantal dagen verblijven. Kabale ligt in een vulkaanachtig gebied en staat bekend om de unieke kratermeren en hotsprings (optionele excursie). We dansen samen met de vrouwen van de Bakkiga stam. Daarna brengen we een bezoek aan de beroemde Masaka kids

Terug in Kampala is er voldoende tijd om souvenirs te kopen en dansoptredens bij te wonen. Vanuit Kampala is de transfer terug naar het vliegveld in Entebbe.

Mocht je na de groepsreis langer willen blijven, dan kan Studio LionPaw je adviseren en eventueel boekingen voor je maken.

Heb je interesse in deze reis, neem dan contact met ons op.

We organiseren regelmatig informatiebijeenkomsten die je geheel vrijblijvend kunt bezoeken.

De eerstvolgende bijeenkomst is op zondag 10 oktober in Utrecht.  

Waar kun je bij ons op rekenen?

 

  • Je reist in kleinschalige groepen tot maximaal 12 personen.
  • Bij de meeste reizen krijg je dansworkshops van verschillende lokale leraren en groepen.
  • Je verblijft in comfortabele guesthouses en slaapt een aantal nachten bij een gastgezin.
  • Je bezoekt verschillende dorpen waar je meedanst of -trommelt met de plaatselijke bevolking.
  • Bij de rondreizen bezoek je natuurparken (Queen Elizabeth of Murchison Falls park) en kun je genieten van al het moois dat Uganda te bieden heeft.

Corona maatregelen:

Uganda volgt de maatregelen goed op en we houden uiteraard rekening met het reisadvies van de overheid. Vol vertrouwen plannen we deze fantastische reis.

Tijdens de informatiemiddag kunnen we je meer vertellen over de maatregelen en onze voorbereidingen.

Prijs van deze reis:

Op basis van 5 deelnemers is de prijs van deze reis € 1.575,- per persoon.

Dit is inclusief vervoer, verblijf in kleinschalige guesthouses, ontbijt en geplande activiteiten. Dit is exclusief de kosten voor de vlucht, maaltijden, drankjes en visum.

Bij meer of minder deelnemers verandert de prijs, zie onder voor alle prijzen. Hoe meer mensen, hoe beter de prijs!

Prijs obv aantal deelnemers:

4 personen

€ 1.850

5 personen

€ 1.575

6 personen

€ 1.400

7 personen

€ 1.425

va 8 personen

€ 1.325

In februari 2022 bezoeken we West en Zuid Uganda. 

Heb je interesse in onze culturele reizen, neem dan even contact op. Er worden regelmatig informatiemiddagen georganiseerd. 

Zondag 28 november: informatiemiddag over de reis naar Uganda in Utrecht. Je kunt je geheel vrijblijvend opgeven. Meld je aan via het contactformulier!