Culturele reizen

Dansen geïnspireerd door eeuwenoude danstradities en lokale bevolking? Een unieke belevenis! Je kunt met of zonder danservaring deelnemen, plezier staat voorop. Deze reis prikkelt al je zintuigen en je gaat heerlijk bewegen!    

De dans vormt hierin het uitgangspunt, je krijgt de mogelijkheid op een andere manier kennis te nemen van andere culturen.

De reizen worden begeleid door John Kayongo, cultureel antropoloog, danser en dansdocent. Voor zijn studie culturele antropologie heeft hij vanuit Nairobi verschillende dansreizen naar diverse Afrikaanse landen gemaakt. De kennis en ervaring die hij daarbij heeft opgedaan, deelt hij graag met anderen.

Studio LionPaw organiseert sinds 2010 culturele reizen naar Uganda. De volgende reis staat nu in de planning:

DANSreis naar Uganda van 24 juli t/m 7 augustus 2020, onder begeleiding van cultureel antropoloog John Kayongo en danser/muzikant Kalungi Israel. De reis zit dit keer tjokvol dans, dans, dans!

Je krijgt 9 lessen van elk 3 uur door verschillende lokale docenten, zowel traditionele Afrikaanse dans als modern/contemporaine dans.

We gaan naar Kampala en Jinja (Oost Uganda). De dansdocenten komen uit Uganda en Rwanda en bij de lessen is er muzikale begeleiding op verschillende instrumenten van traditionele stammen uit Uganda.

In Kampala blijven we een aantal dagen op dezelfde plek. In de ochtend is er 3 uur dansles, in de middag kun je lekker relaxen of de omgeving verkennen. Je kunt bijvoorbeeld het bruisende nachtleven van Kampala ontdekken, naar de markt gaan, een sloppenwijk bezoeken of gewoon lekker relaxen in de tuin.

We maken een uitstapje naar Jinja, waar we een aantal dagen verblijven. Jinja ligt aan het Victoriameer in het oosten van Uganda en staat bekend om de oorsprong van de Nijl. Onderweg kun je genieten van het prachtige landschap met heuvels, thee- en suikerplantages. We komen door het Mabira Forest, een regenwoud waar we een stop maken voor een natuurwandeling onder begeleiding van een gids. In de omgeving van Jinja kun je onder meer raften, een fietstocht maken, vogels spotten en dorpjes bezoeken. Uiteraard maken we een boottocht naar de bron van de Nijl.

Terug in Kampala is er voldoende tijd om souvenirs te kopen en dansoptredens bij te wonen. Vanuit Kampala is de transfer terug naar het vliegveld in Entebbe.

Hier kun je de flyer downloaden in pdf.

Mocht je na de groepsreis langer willen blijven, dan kan Studio LionPaw je adviseren en boekingen voor je maken.

Prijs voor deze reis (exclusief vlucht en maaltijden) € 1.250
Boek je na 1 mei 2020: € 1.400

Voorafgaand aan de reis kun je meer informatie krijgen tijdens een informatiemiddag. Op zondag 16 februari is de eerstvolgende bijeenkomst gepland. Meld je uiterlijk 14 februari aan, zodat we weten op hoeveel mensen we kunnen rekenen.
Neem contact op met John om je aan te melden. 

In februari 2021 staat er weer een rondreis op de planning.

 

Bij de meeste reizen krijg je dansworkshops van verschillende lokale leraren en groepen  en slaap je een aantal nachten bij een gastgezin. Je bezoekt verschillende dorpen waar je meedanst of -trommelt met de plaatselijke bevolking. Bij de rondreizen bezoek je natuurparken (Queen Elizabeth of Murchison Falls park) en kun je genieten van al het moois dat Uganda heeft te bieden.