Afrikaanse danslessen

John Kayongo geeft al jaren enthousiast les in Afrikaanse dans en staat bekend om zijn gedrevenheid en wilskracht anderen in zijn energie te laten delen. De verhalen over Afrikaanse rituelen bij de dansen geven de lessen een extra dimensie.

John geeft les aan verschillende groepen zodat iedereen op zijn eigen niveau kan dansen. Tijdens deze lessen laat hij de cursisten kennismaken met de intensieve energie van de dansen, waarbij heup- en schouderbewegingen, voetenwerk, expressie, collectief dansen en plezier centraal staan. Ook zing je liederen die bij de rituele dansen horen. De dansen komen uit diverse Oost-, Centraal- en Zuidelijk Afrikaanse landen.

Zelf een les van John beleven? Neem dan contact op voor meer informatie.

De danslessen zijn over het jaar verdeeld in 3 blokken en worden gegeven op verschillende locaties in Utrecht.

Blok 2 loopt van maandag 6 januari tot en met 3 april 2020.
Voor de groepen 1 t/m 4 traditionele Afrikaanse dans zijn er 12 lessen. Er is geen les in de voorjaarsvakantie (24 t/m 28 februari).
Voor de lessen Afro-conditie start op 7 februari een extra blok van 8 lessen.

Wat kun je verwachten bij de Afro-conditielessen? 
Dynamische cross-overs tussen traditionele Afrikaanse dansstijlen en meer moderne dansstijlen zoals Afro-jazz, hip-hop en urban dance.
De lessen zijn enthousiast ontvangen!
Reacties van deelnemers: Intens en energiek, veel coördinatie, verfrissend om de hele vloer te gebruiken, nieuwe inzichten in dans en isolatie van bewegingen. Een heerlijk begin van de vrijdag! 

 

In elk blok leren we nieuwe dansen, dus iedereen kan (opnieuw) instromen op zijn/haar eigen niveau. Twijfel je over het niveau, mail dan even naar john@studiolionpaw.nl.

Lesrooster

Maandag:
19.00 – 20.15 uur Groep 3
20.15 – 21.30 uur Groep 1 (beginners)
Locatie: Muziekhuis Lombok, Makassarstraat 84, 3531 VN Utrecht (Gratis parkeren op eigen terrein)

Dinsdag:
19.00 – 20.15 uur Groep 2 (met danservaring)
20.15 – 21.30 uur Groep 4
Locatie: Troonzaal, Bemuurde Weerd OZ 13, 3514 AN Utrecht

Vrijdag:
10.00-11.15 uur Afro-conditie
Locatie: Muziekhuis Lombok, Makassarstraat 84, 3531 VN Utrecht (Gratis parkeren op eigen terrein)

Inschrijfinformatie voor danslessen blok 2 in 2020

 • Mail naar john@studiolionpaw.nl met daarin je voor- en achternaam en de gewenste groep.
 • Blok 2 traditionele Afrikaanse dans bestaat uit 12 lessen en kost 168 euro. Studenten en U-pas houders krijgen 8 euro korting en betalen 160 euro op vertoon van studentenkaart/U-pas.
 • Het blok Afro-conditie Februari/Maart bestaat uit 8 lessen en kost 112 euro. Studenten en U-pas houders krijgen 5 euro korting en betalen 107 euro op vertoon van studentenkaart/U-pas.
 • Betaal op bankrekening NL21INGB0005076719 t.n.v. Studio LionPaw. Zet in de omschrijving je voor- en achternaam plus de gewenste groep. Pas na betaling van het volledige bedrag is je inschrijving definitief. Je kunt bij Studio LionPaw ook betalen met je U-pas tegoed.

De Troonzaal vind je aan de Bemuurde Weerd Oostzijde 13, schuin tegenover Ekko. Naast de deur vind je een bellenplateau, druk op de knop TROONZAAL bij de voordeur naast het Muzieklokaal.
Muziekhuis Lombok, Makassarstraat 84, vind je via de Keulsekade of aan het eind van de Surinamestraat, door een hek naar het parkeerterrein waar je gratis kunt parkeren. Het is een vrijstaand gebouw met vrolijke graffiti (zie foto).

 

U-Pashouders: Bij Studio LionPaw kun je betalen met het tegoed op je U-Pas. Neem je pas mee naar de eerste les en kom wat eerder zodat we deze kunnen scannen voor het door jou gewenste bedrag. Een eventueel restant kun je daarna overmaken.

In elk blok focussen we op 3 of 4 dansen afkomstig uit verschillende etnische groepen die leven in Oost-, Centraal- en Zuidelijk Afrika. Het zijn rituele dansen die te maken hebben met oogst, bruiloft, begrafenis etc.

In de lessen geven wij aandacht aan techniek, functie van de dans, energie, articulatie, dansen met de elementen en boven alles, het samen dansen.

Algemene inschrijfvoorwaarden
 • Bij onvoldoende inschrijvingen gaat de cursus niet door.
 • Tussentijds inschrijven is niet mogelijk (alleen in overleg bij de Beginnersgroep).
 • Korting: alleen met studentenpas of U-pas en op vertoon van kaart en bij inschrijving voor 2 of meer cursussen.
 • Open les: dit is mogelijk bij aanvang van de cursus, tijdens de 1e week. Een proefles kost 15 euro en als je je daarna inschrijft, wordt dit bedrag afgetrokken van het cursusgeld.
 • Er is geen restitutie mogelijk. Gemiste lessen kunnen niet worden ingehaald. Mocht je vinden dat er wegens bijzondere omstandigheden een uitzondering gemaakt moet worden, dan kun je dit schriftelijk aanvragen. Een voorbeeld is als je voorafgaand aan de cursus weet dat je minimaal 3 aaneengesloten lessen mist wegens stage, vakantie of iets dergelijks.
 • Indien er door ziekte of verhindering van de docent 2 lessen of meer zijn vervallen, dan kun je hiervoor aan het eind van de cursus schriftelijk restitutie aanvragen. In geval van verhindering zal Studio LionPaw allereerst trachten om voor een vervangende docent of een vervangende les te zorgen.
 • Het cursusgeld dient betaald te worden voorafgaand aan de eerste les. Bij cursusgeld boven de 180 euro kun je het bedrag in 2 termijnen betalen, geef dit dan wel aan bij je inschrijving.
 • Indien je niet of niet op tijd betaalt, kan toegang tot de les geweigerd worden.
 • Studio LionPaw aanvaardt geen verantwoordelijkheid voor kosten die cursisten maken door letsel, ongeval, diefstal of vernieling. Uitzondering vormen de gevallen waarin een wettelijke aansprakelijkheid van Studio LionPaw wordt vastgesteld.
 • Door betaling van het cursusgeld verklaar je akkoord te gaan met deze algemene voorwaarden.