John Kayongo geeft al jaren enthousiast les in Afrikaanse dans en staat bekend om zijn gedrevenheid en wilskracht anderen in zijn energie te laten delen. Zijn lessen zijn echt een feestje!

De verhalen over Afrikaanse rituelen bij de dansen geven de lessen een extra dimensie. John geeft les aan verschillende groepen zodat iedereen op zijn eigen niveau kan dansen.

Zelf een les van John beleven?

Tijdens de lockdown kun je thuis meedansen met DANCE @ HOME!
Er zijn nu al 2 blokken van 3 online lessen van ongeveer een uur, voor zowel beginners als gevorderden. Lees hieronder snel verder!

Na de lockdown beginnen we meteen en zijn er open lessen. Op maandag en dinsdag zijn er nieuwe groepen voor beginners, van 17.45 – 19.00 uur. Meld je alvast aan, dan ben je als eerste op de hoogte!

De danslessen zijn over het jaar verdeeld in 3 blokken en worden gegeven op verschillende locaties in Utrecht.

In elk blok focussen we op 3 of 4 dansen afkomstig uit verschillende etnische groepen die leven in Oost-, Centraal- en Zuidelijk Afrika. Het zijn rituele dansen die te maken hebben met oogst, bruiloft, begrafenis etc.

In de lessen geven wij aandacht aan techniek, functie van de dans, energie, articulatie, dansen met de elementen en boven alles, het samen dansen.

Per blok leren we nieuwe dansen, dus iedereen kan (opnieuw) instromen op zijn/haar eigen niveau. Twijfel je over het niveau, neem dan even contact op met John.

Covid-19 update
Jouw gezondheid, en die van de community, staat voorop bij Studio LionPaw.

Pas daarom goed op jezelf en check voor elke les of jij en/of je huisgenoten klachten hebben die erop wijzen dat je beter thuis kunt blijven.  

Tijdens deze continue veranderende periode doen we ons uiterste best om je goed te informeren en de lessen zo optimaal mogelijk te organiseren. Wij volgen de hygiëne maatregelen op en verwachten dat ook van jou.

In de danszaal doen we samen ons best om 1,5 meter afstand te houden, daarbuiten is het verplicht. Verder schudden we geen handen – maar begroeten we je met ons hart ♥

Lees meer over onze maatregelen 

DANCE @ HOME - online lessen

Voor zowel beginners als mensen met (een beetje) danservaring. Probeer en ervaar!

John geeft blokken van 3 online lessen van ongeveer een uur. Het zijn complete lessen met warming-up en cooling down, waar zowel beginners als gevorderden met plezier aan mee kunnen doen. Je kunt de lessen via YouTube volgen op elk gewenst moment.

Je leert een traditionele Afrikaanse dans, daarnaast leer je een choreografie met urban moves uit de Afro-Mix les – voor als we eindelijk weer naar de club of een festival kunnen. Voor de mensen die dat prettig vinden, ronden we de cooling down af met een fijne meditatie – matje en dekentje erbij, en daarna kun je er weer helemaal tegenaan!
Na betaling ontvang je elke maandag een e-mail met de link naar de video.

Voordelen: 

 • dans wanneer het jou uitkomt
 • van Terschelling tot Maastricht en daarbuiten, iedereen kan meedoen
 • dance like nobody is watching
 • dans zo vaak je wilt
 • spoel even terug als je daar behoefte aan hebt
 • zo kom je wel aan die 10.000 stappen!

Aanmelden en betalen:  
Geef je op via het inschrijfformulier. Je ontvangt dan een betaalverzoek, na betaling ontvang je 3 maandagen lang een link naar de video.

Ben je nieuw? Geen zorgen, de lessen zijn zeer toegankelijk voor beginners. De dans wordt goed opgebouwd en uitgelegd. Je kunt je gewoon inschrijven voor blok 1 en daarna besluiten om blok 2 en 3 te volgen.

Open lesweek 

 

Zodra het kan, als de lockdown is opgeheven organiseren we een open lesweek. Op maandag en dinsdag hebben we nieuwe groepen voor beginners, van 17.45 – 19.00 uur.

Een open les kost 10 euro. Betalen kan per bank of ter plekke, pin of contant. Wil je meedoen aan een open les of het hele blok? Meld je zo snel mogelijk aan, dan weten we op hoeveel mensen we kunnen rekenen.

In verband met Covid-19 maatregelen zijn er beperkte plaatsen beschikbaar en is vooraf aanmelden noodzakelijk.

Lesrooster

Maandag: Afrikaanse dans
17.45 – 19.00 uur Beginners  Nieuwe groep!
19.00 – 20.15 uur Groep 3
20.15 – 21.30 uur Groep 1 (met danservaring)
Locatie: Makassarstraat 84, Utrecht

Dinsdag: Afrikaanse dans
17.45 – 19.00 uur Beginners  Nieuwe groep!
19.00 – 20.15 uur Groep 2 (met danservaring)
20.20 – 21.35 uur Groep 4
Locatie: Bemuurde Weerd OZ 13, Utrecht

Vrijdag: Afro-Mix
10.00 – 11.15 uur (alle niveaus)
Locatie: Makassarstraat 84, Utrecht

Wat kun je verwachten bij de traditionele Afrikaanse danslessen?

Tijdens deze lessen laat John je kennismaken met de intensieve energie van de dansen, waarbij heup- en schouderbewegingen, voetenwerk, expressie, collectief dansen en plezier centraal staan. Ook zing je liederen die bij de rituele dansen horen. De dansen komen uit diverse Oost-, Centraal- en Zuidelijk Afrikaanse landen.

TIP: kijk op ons YouTube kanaal voor een paar lessen die John gaf tijdens de corona periode.

Wat kun je verwachten bij de danslessen Afro-Mix?

Dynamische cross-overs tussen traditionele Afrikaanse dansstijlen en meer moderne dansstijlen zoals Afro-jazz, hip-hop en urban dance.
De lessen worden enthousiast ontvangen!
Reacties van deelnemers: Intens en energiek, veel coördinatie, verfrissend om de hele vloer te gebruiken, nieuwe inzichten in dans en isolatie van bewegingen. Een heerlijk begin van de vrijdag!

TIP: bekijk het 1,5 meter coronadans filmpje om te zien wat voor moves John voor je in petto heeft.

Alle inschrijfinformatie, prijzen, data en locaties op een rij:

Aanmelden voor een cursus of open les: graag via het Inschrijfformulier

DANCE @ HOME

John heeft 2 blokken van 3 online, complete lessen van ongeveer een uur. Na aanmelding en betaling ontvang je 3 maandagen lang een e-mail met de link naar de video. 

De prijs voor dit mini-blok is 36 euro.

Geef je op via het inschrijfformulier, daarna ontvang je een betaalverzoek. Je kunt betalen via het betaalverzoek of het geld direct overmaken op bankrekening NL21INGB0005076719 t.n.v. Studio LionPaw.  

 

Data blok 2 

LET OP! Het blok 3 Traditionele Afrikaanse dans en Afro-Mix  zou normaal gesproken lopen van april tot en met juni 2021.  

Vanwege de lockdown starten we meteen als culturele activiteiten als dansen in groepsverband weer mogelijk zijn. Check onze website en nieuwsbrief of schrijf je alvast in, dan word je op de hoogte gehouden!

Lesrooster

Maandag: Afrikaanse dans

17.45 – 19.00 uur Beginners NIEUWE GROEP!
19.00 – 20.15 uur Groep 3
20.15 – 21.30 uur Groep 1 (met danservaring)
Locatie: Muziekhuis Lombok, Makassarstraat 84, 3531 VN Utrecht (Gratis parkeren op eigen terrein)

Dinsdag: Afrikaanse dans

17.45 – 19.00 uur Beginners NIEUWE GROEP!
19.00 – 20.15 uur Groep 2 (met danservaring)
20.20 – 21.35 uur Groep 4
Locatie: Troonzaal, Bemuurde Weerd OZ 13, 3514 AN Utrecht

Vrijdag: Afro-Mix

10.00-11.15 uur (alle niveaus)
Locatie: Muziekhuis Lombok, Makassarstraat 84, 3531 VN Utrecht (Gratis parkeren op eigen terrein)

 Afrikaanse dans en Afro-Mix 

 • Er zijn VOLGT lessen.
 • De cursusprijs is VOLGT euro.
 • Studenten en U-pashouders krijgen 10 euro korting en betalen VOLGT euro op vertoon van studentenkaart/U-pas.
 • Met aftrek van het bedrag van de open les is het restant VOLGT euro.
 • Voor studenten en U-pashouders is het restant met aftrek van het bedrag voor de open les VOLGT euro. 

Betaling

Graag ontvangen we het volledige cursusgeld voorafgaand aan de eerste les op bankrekening NL21INGB0005076719 t.n.v. Studio LionPaw.

Zet in de omschrijving je voor- en achternaam plus de gewenste groep. Pas na betaling van het volledige bedrag is je inschrijving definitief.

Je kunt bij Studio LionPaw ook betalen met je U-pas tegoed. Neem je pas mee naar de eerste les en kom wat eerder zodat we deze kunnen scannen voor het door jou gewenste bedrag. Een eventueel restant kun je daarna overmaken.

 

Locaties

Troonzaal: Bemuurde Weerd Oostzijde 13, 3514 AN, Utrecht (schuin tegenover Ekko). Naast de deur vind je een bellenplateau, druk op de knop TROONZAAL bij de voordeur naast het Muzieklokaal.

Muziekhuis Lombok: Makassarstraat 84, 3531 VN, Utrecht. Je komt er via de Keulsekade of aan het eind van de Surinamestraat, door een hek naar het parkeerterrein waar je gratis kunt parkeren. Het is een vrijstaand gebouw met vrolijke graffiti (zie foto).

 

 

Vragen? Stuur een bericht.