Afrikaanse danslessen

John Kayongo geeft al jaren enthousiast les in Afrikaanse dans en staat bekend om zijn gedrevenheid en wilskracht anderen in zijn energie te laten delen. De verhalen over Afrikaanse rituelen bij de dansen geven de lessen een extra dimensie.

John geeft les aan verschillende groepen zodat iedereen op zijn eigen niveau kan dansen. Tijdens deze lessen laat hij de cursisten kennismaken met de intensieve energie van de dansen, waarbij heup- en schouderbewegingen, voetenwerk, expressie, collectief dansen en plezier centraal staan. Ook zing je liederen die bij de rituele dansen horen. De dansen komen uit diverse Oost-, Centraal- en Zuidelijk Afrikaanse landen.

Zelf een les van John beleven? Neem dan contact op voor meer informatie.

De danslessen zijn over het jaar verdeeld in 3 blokken en worden gegeven op verschillende locaties in Utrecht. 

Blok 1 loopt van maandag 9 september en eindigt 20 december 2019.
Er zijn 14 lessen. Er is geen les in de herfstvakantie (21 t/m 25 oktober).

NIEUW! 

Van 1 november tot en met 20 december biedt Studio LionPaw 8 lessen Afro-conditie aan, op vrijdagochtend 10.00-11.15 uur in het Muziekhuis Lombok, Makassarstraat 84. Dit blok kost 112 euro. Wil je een proefles à 15 euro doen? Stuur een mailtje naar john@studiolionpaw.nl.  

Wat kun je verwachten bij de lessen Afro-conditie:

 • Dynamische cross-overs tussen traditionele Afrikaanse dansstijlen en meer moderne dansstijlen zoals Afro-jazz, hip-hop en urban dance
 • Focus op coördinatie, isolatie van bewegingen en lichaamsbewustzijn
 • Geen danservaring vereist

Lesrooster:

Maandag:
19.00 – 20.15 uur Groep 3 (maandaggroepen van vorig seizoen samengevoegd)
20.15 – 21.30 uur Groep 1 (beginners)
Locatie: Muziekhuis Lombok, Makassarstraat 84, 3531 VN Utrecht (Gratis parkeren op eigen terrein – zie foto hieronder)

Dinsdag:
19.00 – 20.15 uur Groep 2 (met danservaring)
20.15 – 21.30 uur Groep 4
Locatie: Troonzaal, Bemuurde Weerd OZ 13, 3514 AN Utrecht

Vrijdag:
10.00-11.15 uur Afro-conditie
Locatie: Muziekhuis Lombok, Makassarstraat 84, 3531 VN Utrecht (Gratis parkeren op eigen terrein – zie foto hieronder)

De Troonzaal vind je aan de Bemuurde Weerd Oostzijde 13, schuin tegenover Ekko. Naast de deur vind je een bellenplateau, druk op de knop TROONZAAL bij de voordeur naast het Muzieklokaal.
Muziekhuis Lombok, Makassarstraat 84, vind je via de Keulsekade of aan het eind van de Surinamestraat, door een hek naar het parkeerterrein waar je gratis kunt parkeren. Het is een vrijstaand gebouw met vrolijke graffiti (zie foto).

Inschrijven voor danslessen blok 1 2019

 • Je kunt je aanmelden voor een proefles of blok 1 door een mail te sturen naar john [a]  studiolionpaw.nl met daarin je voor- en achternaam en de gewenste groep. Of stuur een bericht via deze pagina.
 • De open lessen voor Beginners en Afro-conditie vonden plaats op 2, 6, 9 en 13 september. Voor het volgende blok maken we de data later bekend.
 • Na de open lesweken kun je eenmalig (tijdens de tweede week van het blok, op 16, 17 of 20 september) een proefles volgen à 15 euro. Als je je definitief inschrijft, wordt deze proefles in mindering gebracht op het totaalbedrag.
 • Je inschrijving is compleet als het cursusgeld van 196/186 euro vóór aanvang van de cursus ontvangen is op bankrekening NL21INGB0005076719 t.n.v. Studio LionPaw. Zet in de omschrijving je voor- en achternaam plus de gewenste groep.
 • Na ontvangst van je betaling krijg je een definitieve bevestiging van inschrijving.
 • Betaling in 2 termijnen is mogelijk, geef dit aan bij je inschrijving. Je betaalt dan 50% vóór 1 september en 50% vóór 1 oktober 2019.

Cursusprijs: 14 Lessen voor 196 euro

 • Studentenpas en U-pas korting: 10 euro, dus 186 euro
 • Bij inschrijving voor een cursus Afrikaanse dans én Afro-conditie krijg je een korting van 35 euro, dan betaal je 196 + 161 euro = 357 euro.

U-Pashouders: Bij Studio LionPaw kun je blok 1, 2 en 3 betalen met je tegoed op je U-Pas. Neem je pas mee naar de eerste les en kom wat eerder zodat we deze kunnen scannen voor het door jou gewenste bedrag. Een eventueel restant kun je dan overmaken, uiterlijk 1 oktober 2019.

In elk blok focussen we op 3 of 4 dansen afkomstig uit verschillende etnische groepen die leven in Oost-, Centraal- en Zuidelijk Afrika. Het zijn rituele dansen die te maken hebben met oogst, bruiloft, begrafenis etc.

In de lessen geven wij aandacht aan techniek, functie van de dans, energie, articulatie, dansen met de elementen en boven alles, het samen dansen.

Algemene inschrijfvoorwaarden
 • Bij onvoldoende inschrijvingen gaat de cursus niet door.
 • Tussentijds inschrijven is niet mogelijk (alleen in overleg bij de Beginnersgroep).
 • Korting: alleen met studentenpas of U-pas en op vertoon van kaart en bij inschrijving voor 2 of meer cursussen.
 • Proefles: dit is mogelijk bij aanvang van de cursus, tijdens de 1of 2e les. Een proefles kost 15 euro en als je je daarna inschrijft, wordt dit bedrag afgetrokken van het cursusgeld.
 • Er is geen restitutie mogelijk. Gemiste lessen kunnen niet worden ingehaald. Mocht je vinden dat er wegens bijzondere omstandigheden een uitzondering gemaakt moet worden, dan kun je dit schriftelijk aanvragen.
 • Indien er door ziekte of verhindering van de docent 2 lessen of meer zijn vervallen, dan kun je hiervoor aan het eind van de cursus schriftelijk restitutie aanvragen. In geval van verhindering zal Studio LionPaw allereerst trachten om voor een vervangende docent of een vervangende les te zorgen.
 • Het cursusgeld dient betaald te worden voorafgaand aan de eerste les. Bij cursusgeld boven de 180 euro kun je het bedrag in 2 termijnen betalen, geef dit dan wel aan bij je inschrijving.
 • Indien je niet of niet op tijd betaalt, kan toegang tot de les geweigerd worden.
 • Studio LionPaw aanvaardt geen verantwoordelijkheid voor kosten die cursisten maken door letsel, ongeval, diefstal of vernieling. Uitzondering vormen de gevallen waarin een wettelijke aansprakelijkheid van Studio LionPaw wordt vastgesteld.
 • Door betaling van het cursusgeld verklaar je akkoord te gaan met deze algemene voorwaarden.