Afrikaanse dans

John Kayongo geeft al jaren enthousiast les in traditionele Afrikaanse dans en staat bekend om zijn gedrevenheid en wilskracht anderen in zijn energie te laten delen.

Zijn lessen zijn echt een feestje!

De verhalen over Afrikaanse rituelen bij de dansen geven de lessen een extra dimensie. Je hoort een antropoloog en ziet een danser.
John geeft intensieve cursussen met wekelijkse lessen in Utrecht.
Ubuntu (togetherness) staat altijd centraal in deze bijzondere lessen. 

foto: @mirel3030

Lesaanbod

Beleef de dynamische en gezellige lessen van John!

Cursussen

Heb jij zin in een wekelijkse portie Afrika, dans, goeie muziek, energie en plezier? Dans dan mee in een van onze cursussen!

Vanaf 15 april starten onze cursussen op maandag- en dinsdagavond. Vanaf 15 mei die op woensdagavond.
Met of zonder danservaring, er is altijd een les de bij jou past!

Met Afrikaanse dans bouw je conditie op zonder dat het moeite lijkt te kosten. Geniet tijdens de lessen van de expressieve energie van het samen dansen!

Proeflessen

Wil je eerst kennismaken met de sfeer en deze manier van dansen? Dat kan!

In de eerste lesweek zijn er proeflessen traditionele Afrikaanse dans en Afro-Mix. Bevalt het, dan kun je je direct inschrijven voor de cursus.

Kijk bij Proeflessen of er momenteel een les beschikbaar is. Zo ja, schrijf je snel in. Tijdens de cursus zijn proeflessen namelijk niet mogelijk vanwege opbouw choreografie en groepsdynamiek.
Een proefles kost eenmalig 10 euro.

Summer special

Elke zomer is het feest met onze Summer Special:
losse lessen Afrikaanse dans outdoor in Rhijnauwen met LIVE percussie, en een korte cursus indoor. Geschikt voor zowel beginners als gevorderden.
De buitenlessen zijn lekker intensief door de opzwepende ritmes van de percussionisten!

Dance @ Home

Niet in de buurt?
Je kunt altijd thuis dansen met DANCE @ HOME!

Er zijn 3 blokken van 3 online lessen van ongeveer een uur, geschikt voor zowel beginners als gevorderden.
In de lessen wordt het tempo opgevoerd zodat je altijd kunt switchen naar jouw favoriete tempo.

Cursusomschrijving

De reguliere danslessen zijn over het jaar verdeeld in 3 a 4 blokken en worden gegeven op verschillende locaties. 

In elke cursus focussen we op verschillende dansen afkomstig uit etnische groepen die leven in Oost-, Centraal- en Zuidelijk Afrika. Het zijn rituele dansen die te maken hebben met onderwerpen als oogst, bruiloft, begrafenis etc. 

In de lessen geven wij aandacht aan techniek, functie van de dans, energie, articulatie, dansen met de elementen en boven alles, het samen dansen. Ubuntu vieren. 

Per blok leren we nieuwe dansen, dus iedereen kan (opnieuw) instromen. Op woensdag is er een les speciaal voor beginers maar met wat danservaring kun je ook terecht in andere groepen. Twijfel je over het niveau, neem dan even contact op met John. 

Wat kun je verwachten van de lessen? 

Traditionele Afrikaanse dans

Tijdens deze lessen laat John je kennismaken met de intensieve energie van de dansen, waarbij heup- en schouderbewegingen, voetenwerk, expressie, collectief dansen en plezier centraal staan. De dansen komen uit diverse Oost-, Centraal- en Zuidelijk Afrikaanse landen.

Afro-Mix

Geniet van John’s mix van traditionele Afrikaanse en meer moderne dansstijlen zoals hip-hop, jazz en urban dance, met de expressieve energie van het samen dansen. We gebruiken daarbij de hele vloer.  Verwacht dynamische cross-overs op heerlijke muziek.

Lesrooster

Cursussen 2024

Maandag

Makassarstraat 84, Utrecht

 

19.00 – 20.15 uur Traditionele Afrikaanse dans

20.15 – 21.30 uur Traditionele Afrikaanse dans

Dinsdag

Oude Kerkstraat 2A, Utrecht

 

18.30 – 19.45 uur Traditionele Afrikaanse dans

19.45 – 21.00 uur Traditionele Afrikaanse dans

Woensdag

Deken Roesstraat 2G, Utrecht

 

18.30 – 19.45 uur Afro-Mix

19.45 – 21.00 uur Traditionele Afrikaanse dans voor Beginners

Alle cursusdata en tarieven

Voor alle informatie over data en tarieven, ga je naar Lesrooster.

Hier kun je ook direct betalen voor de cursus, om er zeker van te zijn dat je een plek hebt!

Voor studenten en U-pashouders is er korting.

De lessen zijn fantastisch en het enthousiasme van John is uniek. Het is veel meer dan dansen alleen; John vertelt tussendoor veel over de Ubuntu way of life en de betekenis van de dans.

Het gaat niet om ‘goed’ dansen, maar om met elkaar dansen en plezier hebben. De energie die daarbij ontstaat is heel bijzonder. Na afloop van de les ben ik altijd fysiek moe maar mentaal helemaal opgeladen!

Fantastisch dansen! Dit is soulfood. Als je niet veel energie hebt kun je rustig mee doen, als je veel energie hebt kun je losgaan. Je eindigt sowieso met meer energie dan je startte.

Er zijn traditionele Afrikaanse dansen waarbij je ook nog wat leert over de herkomst en de functie van de dans en je de verbinding en betekenis voelt. Aanrader!!

Have a Question?