Feesten in Afrika betekent dansen

De code is dat iedereen danst, niemand kijkt toe. De uitbundige manier van bewegen en het ritmegevoel symboliseren de levenswijze van Afrikanen.

Wil je weten hoe dat zit? Studio LionPaw organiseert workshops voor teambuildingsactiviteiten, verjaardagen, vrijgezellenfeestjes etc.

Ervaar Ubuntu door samen te dansen!

Deze workshop is de perfecte kans je collega, vriend(in) of medestudent eens op een andere manier te ontmoeten. Niemand heeft een vaste plaats, formaties wisselen en iedereen is daarbij even kwetsbaar. Juist door gezamenlijk in het verhaal van de dans te komen, waarbij iedereen een gelijk aandeel heeft zal de sfeer steeds losser worden. Vooral het ‘samen-doen’ staat centraal. Omhels het feit dat je samen danst en bejubel de échte ontmoeting!

 

Workshop aanbod

John Kayongo geeft regelmatig workshops via Studio LionPaw. Klanten zijn onder meer basisscholen, middelbare scholen, hogescholen, universiteiten, non-profit organisaties, bedrijven en vrijgezellenfeestjes. De workshops zijn een perfecte manier om samen iets te vieren en elkaar te ont-moeten.

Lees bij Over John wat studenten en opdrachtgevers zeggen.

Wil je meer weten over de mogelijkheden, heb je vragen over beschikbaarheid en boekingen? John denkt graag met je mee.

Daarnaast nodigt Studio LionPaw regelmatig verschillende gastdocenten uit voor workshops. Lees hieronder verder voor het aanbod.

Workshop Dans | Sonja Van Bockstaele

Sonja Van Bockstaele komt naar Utrecht en geeft op zondag 18 oktober een workshop Afrikaanse dans. Met live percussie door niemand minder dan Sidy Diouf belooft dit een waar muzikaal dansfeest te worden!

Omschrijving workshop (let op: beide workshops zitten vol, je kunt nog inschrijven voor de wachtlijst)

De workshop is een mooie mix van traditionele (West) Afrikaanse dans, contemporaine dans en Sonja’s persoonlijke invloeden.

Sonja Van Bockstaele is een Vlaamse docent dans en yoga, en choreograaf bij haar bedrijf Kassoemaï. Zij is in vele West-Afrikaanse landen op zoek gegaan naar de kracht en dans van muziek. Na een jarenlange verdieping in traditionele dans kwam ze in aanraking met Afro-contemporaine dans, iets dat ze meer en meer beoefent.
Met haar aanstekelijke enthousiasme krijgt ze je zeker aan het dansen. Sonja zorgt ervoor dat dansers met en zonder ervaring voldoende uitdaging krijgen!


Kijk 
hier voor een filmpje met Sonja. 

Workshop Percussie | Sidy Diouf

Sidy Diouf is geen onbekende, hij werkt al meer dan 10 jaar met Studio LionPaw. Hij is een geweldige percussionist uit Senegal. Op zondag 18 oktober geeft hij een enerverende djembé workshop voor mensen met en zonder ervaring.

Omschrijving workshop 

Sidy is een ervaren percussionist die ook de hele zomer de muzikale begeleiding heeft verzorgd voor de buitenlessen van John. Hij komt uit Senegal, speelde daar bij diverse groepen en gaf percussielessen en workshops. Na zijn komst naar Nederland heeft hij bij vele docenten de dansbegeleiding muzikaal verzorgd en geeft hij in de avonduren les.

Sidy deelt zijn kennis en ervaring graag met mensen die van percussie houden. In zijn djembéles komen techniek, verschillende West-Afrikaanse ritmes en samenspel aan bod. Hij zal tevens samen met een doundounspeler de dansworkshops van Sonja begeleiden. 

Deelnemers met en zonder ervaring komen in deze workshop allemaal aan hun trekken, dus neem je djembé mee en ervaar het!
Als je geen djembé hebt, geef het dan even aan bij je inschrijving. Je kunt er een huren tegen een vergoeding.

Kijk hier
 voor een filmpje met Sidy.

Inschrijfinformatie Workshop Sonja Van Bockstaele

Datum: zondag 18 oktober

Tijd: A 13.30-15.30 uur of B 15.45-17.45 uur

Plaats: Muziekhuis Lombok, Makassarstraat 84, 3531 VN, Utrecht. Er is geen kleedkamer aanwezig.

Aanmelden: Vul het inschrijfformulier in. 

Je inschrijving is compleet als je inschrijving en betaling uiterlijk vrijdag 9 oktober ontvangen is op bankrekening NL21INGB0005076719 t.n.v. Studio LionPaw.
Zet in de omschrijving je voor- en achternaam.

Early bird: 25 euro tot en met vrijdag 9 oktober 2020.
Late bird: 30 euro daarna of bij contante betaling ter plekke.

Inschrijfinformatie Workshop Sidy Diouf

Datum: zondag 18 oktober

Tijd: 11.00-13.00 uur

Plaats: Muziekhuis Lombok, Makassarstraat 84, 3531 VN, Utrecht. Er is geen kleedkamer aanwezig.

Aanmelden: Vul het inschrijfformulier in (en geef indien van toepassing in het bericht aan of je een djembé wilt huren). 

Je inschrijving is compleet als je aanmelding en betaling uiterlijk vrijdag 9 oktober ontvangen is op bankrekening NL21INGB0005076719 t.n.v. Studio LionPaw.  Zet in de omschrijving je voor- en achternaam.

Early bird: 25 euro tot en met vrijdag 9 oktober 2020.
Late bird: 30 euro daarna of bij contante betaling ter plekke.

Prijs: 

  • Workshop Sidy Diouf: early bird 25 euro, late bird 30 euro.
  • Workshop Sonja Van Bockstaele: early bird 25 euro, late bird 30 euro.

Je inschrijving is compleet als je inschrijving en betaling uiterlijk vrijdag 9 oktober ontvangen is.

TIP!

Als je beide workshops doet, krijg je korting en is de totaalprijs als volgt:

Early bird: 45 euro (ipv 50 euro) bij betaling uiterlijk vrijdag 9 oktober 2020.

Late bird: 55 euro (ipv 60 euro) daarna of bij contante betaling ter plekke.

Inschrijfinformatie Workshop John Kayongo

Datum: zondag 29 november 2020

Tijd: 14.00 – 16.00 uur

Plaats: Theater Aan de Slinger, De Slinger 40, 3995 DE Houten. Het theater ligt op 1 minuut lopen van station Houten. 

Aanmelden: Vul het inschrijfformulier in. 

Je inschrijving is compleet als je inschrijving en betaling uiterlijk zaterdag 14 november ontvangen is op bankrekening NL21INGB0005076719 t.n.v. Studio LionPaw.
Zet in de omschrijving je voor- en achternaam.

Early bird: 30 euro tot en met zaterdag 14 november 2020.
Late bird: 35 euro daarna of bij contante betaling ter plekke.

Workshop op zondag 29 november in Houten

John Kayongo geeft al jarenlang dansles in Houten.

Ditmaal komt hij naar theater Aan de Slinger voor een 2 uur durende, energieke en opzwepende workshop met live percussie zodat je zondagmiddag op zijn kop staat!

Je leert een traditionele dans die gebaseerd is op de viering van een ritueel. Het plezier in dansen staat voorop en de workshop is toegankelijk voor zowel beginners als gevorderden.

Niet alleen de techniek maar ook de inhoud en functie van de dans krijgen aandacht. De nadruk ligt op het collectief dansen, samen met de percussionisten.

Nieuwsgierig geworden? Ga mee op reis naar Afrika en dans mee!